• Home1
  • Home3
  • Home4

onlinereserveren1

Camping de Haarsluis, gelegen tussen 3 natuurgebieden in Drenthe

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Ruim 6.000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden vormen dit afwisselende Nationaal Park. Vooral het stuifzand gebied Aekingerzand is bijzonder.

Nationaal Park Dwingelderveld

Het Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van het land. Het is een variatie van bossen en vele tientallen vennetjes, en natuurlijk de grote heide met aan de rand de radiotelescoop. In het gebied komen veel bijzondere planten- en diersoorten voor.

Natuurgebied Holtingerveld

Het Holtingerveld bij Havelte is een gevarieerd natuurgebied met veel hoogteverschillen en afwisselingen in natte en droge natuur. Het landschap is getekend door de geschiedenis, u vindt er hunebedden, grafheuvels, oorlogsmonumenten en bomkraters.

Deze gebieden worden beheerd door schaapskuddes en een bezoekje aan een schaapskooi is dan ook aan te raden. De schaapskooi in Lhee heeft een knuffelkwartiertje, de herder komt rond 16.45 uur terug bij de schaapskooi. Lees meer over de schaapskooien op de website van Natuurmonumenten.